Nancy Wielens

Change your cover photo
Upload
nancy.wielens@kunstcircuit.nl
Change your cover photo
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

TEACHER/EDUCATOR INFORMATION
Lu Jong 1 Teacher

Op mijn 16e jaar ben ik begonnen met het volgen van wekelijkse lessen Jnana yoga, bij de bijzondere leraar Bert van Gennep. De rust en bewustwording, stabiliteit zowel mentaal als emotioneel, waren voor mij van grote waarde om mee kennis te maken op deze leeftijd. Het leerde mij de blik -van buiten naar binnen- te keren naar -van binnen naar buiten- 🙏 innerlijk verbonden en in relatie met de wereld om ons heen. De oosterse filosofie was een belangrijk onderdeel van deze wekelijkse lessen.
Daarnaast bestudeerde ik bij Hetty de Boer met veel interesse medische astrologie en ging mijn aandacht uit naar reizen door Azië. Verschillende zienswijzen, verschillende culturen.
🔸
Tijdens een workshop Lu Jong bij de leraar Tulku Lobsang Rinpoche maakte ik kennis met Tibetaanse yoga, een zeer oude leer die wordt beoefend door de monniken in de Himalayagebergte. Na deze introductie ben ik de opleiding gaan volgen bij deze boeddhistische leraar, astroloog en arts in de Tibetaanse Geneeskunde. De directe ervaring van de krachtige uitwerking bij dagelijkse beoefening van Lu Jong was voor mij opmerkelijk. Diepe focus en helderheid.
Beweging naar een rustige(re) geest.
De oefeningen bestaan uit eenvoudig ritmische bewegingen, verbonden met de ademhaling, en zijn voor iedereen toegankelijk. In de lessenserie richten de oefeningen zich o.a. rondom het ontwikkelen van een soepele wervelkolom, volgens de Tibetaanse leer de energievoorraad en batterij van ons lichaam.
🔸
"De oefeningen bevorderen bij regelmatige beoefening flexibiliteit en kracht
en dienen ter voorbereiding op de volgende stap: innerlijk contact, innerlijke verstilling en innerlijke verbondenheid" 🙏
🔸
De opleiding tot yogadocent heb ik bij Tulku Lobsang Rinpoche afgerond in februari 2015. Na deze opleiding ben ik de afgelopen zeven jaar - naast Lu Jong - ieder jaar enkele workshops en/of trainingen blijven volgen bij deze zeer inspirerende leraar; inclusief trainingen Tummo, Mindfulness en Guru yoga.
🔸

Lessenserie LU JONG in Amsterdam:

- woensdag of donderdag van 19.30 uur tot 20.45 uur
- vrijdag van 10.45 uur tot 12.00 uur
🔸
Het is mogelijk een proefles te komen volgen - kosten € 5,00.
Een lessenserie bestaat uit 10 lessen - kosten € 125,00.
🔸
Interesse? Of vragen? Stuur mij een berichtje 🙏

No
CONTACT INFORMATION
Nancy
Wielens
ADDRESS INFORMATION
Studio Yogica
Amsterdam
1012WT
Netherlands